Βράδυ αφήγησης στο Αρχιεπισκοπικό παρεκκλήσι Απ. Ανδρέα του Πρωτοκλήτου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  την  Πέμπτη 21 Μαρτίου, βραδιά αφήγησης ιστοριών από τα Συναξάρια με τίτλο «Συναξάρια σαν Παραμύθια» , στο Αρχιεπισκοπικό παρεκκλήσι Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στα πλαίσια  του Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα, μια πόλη παραμύθια» που για έκτη επάλληλη χρονιά διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων από τις 17 έως τις 24 Μαρτίου.

Το  Φεστιβάλ Αφήγησης εμπνέεται από την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Δημήτρης Προύσαλης,  αφηγητής & υπεύθυνος του Φεστιβάλ ο οποίος ευχαρίστησε την Ι. Αρχιεπισκοπή  Αθηνών για την ολόθερμη υποστήριξη της στο εν λόγω εγχείρημα.

Ιστορίες από τα Συναξάρια αφηγήθηκαν:  ο Αρχ. π. Βαρθολομαίος Αντωνίου- Τριανταφυλλίδης  (το βίο του Αγίου Αλεξίου του Ανθρώπου του Θεού),  ο π. Ευάγγελος Μαρκαντώνης  (το βίο του Αγίου Κέβιν του εξ Ιρλανδίας), ο π. Ζήσης Κτενίδης (το βίο της Οσίας  Ξένης της δια Χριστόν Σαλής) και ο π. Δημήτριος Φωκιανός ( το βίο του Γρηγορίου του Ε΄ Πατριάρχη Κων/πόλεως). Η βραδιά έκλεισε με το σύντομο  χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Αρχιεπισκοπής  Αθηνών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο οποίος επεσήμανε την αξία  της  προφορικής αφήγησης  χάρη στην οποία διασώθηκαν και  τα λόγια του Χριστού και  υπερτόνισε τη σημασία του μύθου στη ζωή και στη σκέψη μας, όχι σαν απλό παραμυθάκι αλλά σαν όχημα και σκεύος  νοήματος και  αλήθειας.

Εκτύπωση

Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...