“Εκκλησία και Εθνογένεση” – Παρουσίαση βιβλίου

Την Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως φιλοξένησε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Β. Τσούπρα, Δρ Θεολογίας – Σλαβολόγου, με τίτλο: “Εκκλησία και Εθνογένεση – Η “Μακεδονική” Ορθόδοξη Εκκλησία στην υπηρεσία των Σκοπίων”. Πρόκειται για την διδακτορική διατριβή του συγγραφέα που εξετάζει από ιστορικοκανονική οπτική την περιπλοκή της σχισματικής “Μακεδονικής” ορθόδοξης Εκκλησίας και του Μακεδονικού Ζητήματος.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο κ. Δημήτριος Γόνης, ομ.Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, η κ. Κωνσταντίνα Μπότσιου, Αναπλ. Καθηγήτρια στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ο π. Γρηγόριος Παπαθωμάς, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ και ο κ. Δημήτριος Καμπουράκης, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας, ενώ την συζήτηση συντόνισε ο κ. Γιώργος Μπάρλας, θεολόγος – φιλόλογος

Τον χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στην εκδήλωση μετέφερε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ παρόντες ήταν και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Εκτύπωση

Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...