Ημερίδα για την εξάρτηση από το Αλκοόλ

Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, φιλοξένησε το πρωί της 22ας Ιουνίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Α.Α. στον Κεραμεικό την ημερίδα που διοργάνωσε το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο ΟΚΑΝΑ και τα Κέντρα Πρόληψης του  Οργανισμού, με θέμα :
«Αλκοόλ: από τη χρήση στην εξάρτηση : Επιπτώσεις, θεραπεία, πρόληψη». 
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, την Τρίτη 26 Ιουνίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 45 κληρικοί της Αρχιεπισκοπής και 40 στελέχη των Κέντρων Πρόληψης.Στην έναρξη της ημερίδας απηύθυνε χαιρετισμό ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Ο Θεοφιλέστατος επεσήμανε την ανάγκη επιμόρφωσης του κλήρου για θέματα εξαρτήσεων, αλλά και συνεργασίας με τους φορείς πρόληψης και θεραπείας του φαινομένου.
Στη συνέχεια χαιρέτησαν την εκδήλωση ο κ  Κων. Κοκκώλης, ψυχίατρος  αναπλ. Διευθυντής Εφαρμογής Προγραμμάτων ΟΚΑΝΑ, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Ευάγγελο Καφετζόπουλο, η κ. Σταυρούλα Γάκη κοινωνιολόγος – συντονίστρια της ομάδας εργασίας και ο κ Αλέξανδρος Σταθακιός, θεολόγος  εκ μέρους της ομάδας εργασίας ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΟΚΑΝΑ-ΚΠ.Στο πρώτο σκέλος της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν δύο εισηγήσεις: η πρώτη από τον κ. Κων. Κοκκώλη, με θέμα: “Αιθυλική Αλκοόλη και επιδράσεις στον άνθρωπο”, και η δεύτερη από τον κ. Ελευθέριο Μέλλο, ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή από το πρόγραμμα ΑΘΗΝΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο- ΟΚΑΝΑ με θέμα : « Εξάρτηση από το αλκοόλ: θεραπευτικές προσεγγίσεις και πρόληψη». 

Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση σε δύο ομάδες εργασίας και κατόπιν κλείσιμο σε ολομέλεια με σύντομη αναφορά στις συζητήσεις των δύο ομάδων.Τη διοργάνωση από την πλευρά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανέλαβε ο Αρχιμ. Χρύσανθος Παπαποστόλου εκ του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας.

Εκτύπωση
Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...