Φιλοξενία Έναρξης Θεολογικού Συνεδρίου για τον Άγιο Σιλουανό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το Θεολογικό Συνέδριο για τον Αγιο Σιλουανό των Αθωνίτη, που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης και τελούσε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.). Το Συνέδριο είχε ως τίτλο « Ο οικουμενικός Αγιος Σιλουανός».

Η οικουμενικότητα της μαρτυρίας του Αγίου αναδύθηκε μέσα από τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις των ομιλητών. «Οι Αγιοι του Θεού, Φίλοι του Θεού και Πολίτες της Βασιλείας Του», ήταν το θέμα που ανέπτυξε στην εναρκτήρια ομιλία ο Σεβασιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Ακολούθησε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Πινακούλας, η εισήγηση του οποίου είχε ως θέμα τη «Θεολογική γεωμετρία και  την πνευματική ζωή». «Ο Αγιος Σιλουανός και ο π. Σωφρόνιος: Μια ευτυχής περίπτωση πνευματικής πατρότητας», ήταν το θέμα της εισήγησης του Πρωτοπρεσβύτερου π. Ευάγγελου Γκανά. Οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Παν. Υφαντή,  το θέμα του οποίου ήταν «Ο Σιλουανός ο Αθωνίτης και οι σύγχρονες προσλήψεις της οσιακής αγιότητας». Στη συνέχεια, αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ των ομιλητών και του κοινού με επίκεντρο τη διδασκαλία και το παράδειγμα του Αγίου.

Στο Συνέδριο, την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση του οποίου είχε ο διευθυντής του Ι.Π.Ε., Πρωτοπρεσβύτερος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, απηύθυνε χαιρετισμό ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Αρχιμανδρίτης π. Θεολογος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου για τον Αγιο Σιλουανό θα συνεχισθεί με τις συνεδρίες που στο εξής θα λάβουν χώρα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης.

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου του οποίου οι υπόλοιπες συνεδρίες θα λάβουν χώρα στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης είναι εδώ:

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Ενώ το πρόγραμμα για τις μουσικές εκδηλώσεις που επίσης θα λάβουν χώρα στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης είναι εδώ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Επίσης,  τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή, στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης οι Αγιογράφοι Νεκτάριος Σταματέλλος & Κώστας Λάβδας τις ώρες 10πμ – 13 μμ  θα αγιογραφούν και θα απαντούν σε ερωτήσεις του κοινού.

Εκτύπωση
Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...