Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως Στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έναρξη των προγραμμάτων επιμόρφωσης των κληρικών και λαϊκών στελεχών που οργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου λειτούργησαν τρία επιμορφωτικά προγράμματα. Ειδικότερα, στις 15 Ιανουαρίου, υπό την παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό, ξεκίνησε το πρώτο, άκρως επίκαιρο, πρόγραμμα που είχε ως αντικείμενο τα «Θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας». Το πρώτο σκέλος της εισήγησης παρουσίασε ο ελλογιμώτατος καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Σωτ. Δεσπότης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Εισαγωγή και ανάλυση της έννοιας της βίας με βάση την Αγία Γραφή και την Εκκλησιαστική Παράδοση». Ακολούθησε γόνιμος διάλογος που διηύθηνε ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος, π. Σέργιος Μαρνέλλος, συντονιστής των επιμορφωτικών προγραμμάτων.

Στις 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε το δεύτερο επιμορφωτικό πρόγραμμα που είχε συγγενές αντικείμενο και συγκεριμένα τη «Διαχείριση προβλημάτων του οικογενειακού βίου». Την εισήγηση, που είχε ως αντικείμενο «Ειδικά θέματα ποιμαντικής της οικογένειας- Οι μεταβοβολές στις σύγχρονες κοινωνίες και η επίδρασή τους στην οικογένεια- Νέες μορφές οικογένειας», παρουσίασε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Θωμάς Ανδρέου.

Τέλος, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση του προγράμματος «Διαχείριση προβλημάτων οικογενειακού βίου». Εισηγητής στο δεύετερο σκέλος του σεμιναρίου ήταν ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βενετσιάνος, γενικός διευθυντής του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η οικογένεια ως σύστημα, η λειτουργική οικογένεια- Η κρίση στο θεσμό της οικογένειας»

Εκτύπωση

Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...