Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης

Με την χάρη του Θεού και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου ξεκίνησε την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 ο νέος κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η ενότητα που θα παρακολουθήσουν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης έχει τίτλο: ‘’Κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική υποστήριξη των νοσούντων και των οικείων τους’’.
Η έναρξη του σεμιναρίου έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, ο οποίος αρχικά τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό προς φωτισμό των εκπαιδευτών αλλά και των εκπαιδευόμενων. Στον χαιρετισμό του ο σεπτός Ποιμενάρχης καλωσόρισε τον αναπληρωτή Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη, τον Πρωτ. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών και ομιλητή της πρώτης συνάντησης, καθώς και τον επιστημονικό συνεργάτη του Ιδρύματος κ. Φάνη Καλαντζή. Στην συνέχεια, με τον πάντα μεστό και επίκαιρο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε πόσο σημαντική είναι η υποστήριξη των νοσούντων και των οικείων τους στις μέρες μας.
Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ενώ αναφέρθηκε στην δραστηριότητα του Ιδρύματος,
Ακολούθησε η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εισήγηση του Πρωτ. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, που είχε ως θέμα την αξιοποίηση των ψυχολογικών προϋποθέσεων των ασθενών στην εκκλησιαστική υποστήριξή τους. Η πρώτη συνεδρία ολοκληρώθηκε με γόνιμο διάλογο και με εξαγωγή ωφέλιμων συμπερασμάτων.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης

Εκτύπωση
Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...