Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα για τα προβλήματα των παιδιών και εφήβων στον Άγιο Αντώνιο Άνω Πατησίων

Με εξαιρετική επιτυχία και αθρόα συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επιμορφωτικών σεμιναρίων του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων. Ένα φλέγον ζήτημα της σημερινής εποχής, «η κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική υποστήριξη σε προβλήματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας», απετέλεσε το αντικείμενο του προγράμματος.

Την οργάνωση του προγράμματος, στο οποίο παρουσίασαν εισηγήσεις ιερείς και έγκριτοι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, είχε ο αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε. και προϊστάμενος του Ιερού Ναού, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης. Οι εισηγήσεις των ομιλητών ανέπτυξαν τον προβληματισμό πάνω σε καίριες πτυχές της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, όπως η συγκρότηση της ταυτότητας του παιδιού εντός της γονεϊκής σχέσης, οι παραπτωματικές και αποκλίνουσες συμπεριφορές στη διάρκεια της εφηβείας, η δόμηση της θρησκευτικότητας του παιδιού και του εφήβου, τα γενικότερα ψυχολογικά και αναπτυξιακά προβλήματα που παρουσιάζονται από τη νηπιακή μέχρι και την εφηβική ηλικία.

Το ζωτικό ενδιαφέρον για το θέμα οδήγησε στην ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ συμμετεχόντων και ομιλητών με άξονα τόσο τις γονεϊκές, όσο και τις εκκλησιαστικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των παιδιών και των εφήβων.

Τα σεμινάρια που υλοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου εντάσσονται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος που υλοποιεί το Ι.Π.Ε. υπό τον τίτλο «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού με Έμφαση στις Δομές της Εκκλησίας», που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Εκτύπωση

Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...