Πολιτιστικό Κέντρο – Απολογισμός δραστηριοτήτων Πρώτου εξαμήνου 2019

Μετά από μία πολύ γόνιμη και δημιουργική χρονιά (για τον απολογισμό των εκδηλώσεων του 2018 πατήστε εδώ), δυναμικά ξεκίνησε και το 2019 όσον αφορά στις εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του οποίου η διαχείριση ανήκει στο Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως.

Οι εκδηλώσεις του πρώτου εξαμήνου του 2019 έγιναν σε συνεργασία με διάφορους φορείς της Αρχιεπισκοπής (Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας, Υπηρεσία Γυναικείων θεμάτων, Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού) αλλά και συλλόγους θεολόγων (Μέθεξις), ιεροψαλτών (ΟΜΣΙΕ, Ωδείο Φόρμιγξ, ΚΕΠΕΜ Σίμων Καράς) και γονέων παιδιών με αυτισμό (Αγία Σκέπη).  Επίσης, αξιοσημείωτη ήταν και η συνεργασία του Πολιτιστικού Κέντρου με την Πρεσβεία της Σερβίας με αφορμή την εορτή του Αγίου Σάββα της Σερβίας, διαφωτιστή των Σέρβων και προστάτη των γραμμάτων, όπως επίσης και η παρουσίαση του πολύ πρωτότυπου βιβλίου με θέμα τον κινηματογράφο και την θεολογία “Και ο κλήρος έπεσε στα δάκρυα”, του π. Βασιλείου Χριστοδούλου. Παράλληλα, φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά θεατρική παράσταση σχολείου (24ο Γυμνάσιο Αθηνών).

Συνοπτικά οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι οι παρακάτω:

 1. Ημερίδα συλλόγου Θεολόγων “Μέθεξις” με τίτλο: “Σάρκωση και κατ’ εικόνα.” (26/1/2019)
 2. Εκδήλωση του εν Αθήναις Σέρβικου σχολείου, σε συνεργασία με την Πρερσβεία της Σερβίας αφιερωμένη στον Άγιο Σάββα τον διαφωτιστή των Σέρβων και προστάτη της Παιδείας. (26/1/2019)
 3. Κοπή Βασιλόπιτας του Κέντρου Παιδείας Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (27/1/2019)
 4. Παρουσίαση του βιβλίου ” Και ο κλήρος έπεσε στα δάκρυα, ο κινηματογράφος της απουσίας του Θεού σε θεολογική παρακολούθηση” του π. Βασιλείου Χριστοδούλου (27/1/2019)
 5. Τριήμερες εκδηλώσεις του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τίτλο “Η Τέχνη και ο Πολιτισμός στην αγωγή παιδιών και εφήβων”. (1-2/2/2019)
 6. Σεμινάρια κατηχητών του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα: Θρησκειολογία και Εκκλησία (Ιανουάριος – Απρίλιος 2019)
 7. Ενημερωτική συνάντηση για τις εξαρτήσεις του του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τίτλο: “Συζητώντας για τις εξαρτήσεις των νέων στην Ελλάδα του σήμερα” (18/2/2019)
 8. Αγιασμός και έναρξη των επιμορφωτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’ (26/2/2019).
 9. Εκδήλωση της Υπηρεσίας Γυναικείων Θεμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τους ρόλους της γυναίκας στον σύγχρονο κόσμο, με τίτλο: “αλλ’ εκ γυναικός πηγάζει τα κρείττω” (6/3/2019)
 10. Εκδήλωση παρουσίασης έκδοσης ψηφιακών δίσκων με τίτλο “Λαϊκοί Χειμώνες” του Γιώργου Μελίκη σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και Προβολής της Εθνικής Μουσικής – ΚΕΠΕΜ Σίμων Καράς (31/3/2019)
 11. Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, χειροτεχνιών και βιβλίου από τις εκδόσεις Εν Πλώ και το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τίτλο “3η Ανοιξιάτικη Γιορτή” (13-14/4/2019).
 12. Παρουσίαση διδακτορικής διατριβής του κ. Ηλία Ρεδιάδη Τούμπα με τίτλο “Ο Ιωάννης Σακελλαρίδης & η ελληνική λειτουργική μουσική” των εκδόσεων του εκπαιδευτικού οργανισμού Φορμίγξ. (19/4/2019)
 13. Επιμορφωτικά σεμινάρια κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα: ” Η ΕΝΟΡΙΑ ΩΣ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΡΟΝΟΙΑΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ” (Μάρτιος – Απρίλιος 2019)
 14. Διήμερο συνέδριο με θέμα την Οικογένεια και τις σύγχρονες προκλήσεις που διοργάνωσε το Ίδρύμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τίτλο “Εγώ ή Εσύ ή Εμείς” (10-11/5/2019)
 15. Εκδήλωση για τις Υποστηριζόμενες Στέγες Διαβίωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό και ειδικές ανάγκες “Η Αγία Σκέπη”, με τίτλο “Υπό την Σκέπη”. (12/5/2019)
 16. Θεατρική παράσταση ” Η αναζήτηση της ευτυχίας” της θεατρικής ομάδας του 24ου Γυμνασίου Αθηνών (28/5/2019)
 17. Ημερίδα συλλόγου Θεολόγων “Μέθεξις” με τίτλο: “Γονιδίωμα θεϊκής προέλευσης.” (8/6/2019)
 18. Εκδήλωση λήξης μαθημάτων ΚΕΠΕΜ – Σίμων Καράς (18/6/2019)
 19. Πανελλήνια συνέλευση και εκλογές Διοικητικού Συμβουλίου Ο.Μ.Σ.Ι.Ε. (22/6/2019)
 20. Προκατασκηνωτικές συναντήσεις γονέων και παιδιών του Κέντρου Παιδείας Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ιούνιος-Ιούλιος 2019).

Φωτογραφικό Υλικό από τις Εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο

Ο Αν. Διευθυντής του Ι.Π.Ε.

Αρχιμ. θεολόγος Αλεξανδράκης

Ο Υπεύθυνος του Πολιτιστικού Κέντρου

Πρεσβ. Ζήσης Κτενίδης

Εκτύπωση
Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...