Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έναρξη των προγραμμάτων επιμόρφωσης τα οποία διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Π.Ε.), με σκοπό την επιμόρφωση των κληρικών και λαϊκών στελεχών της Μητροπόλεως.

Κατά την τρέχουσα επιμορφωτική περίοδο υλοποιούνται δύο προγράμματα: «Κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε θέματα πένθους» και «Εισαγωγή στην Εξομολογητική».

Το πρώτο πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και εντάσσεται στην Πράξη «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Έμφαση στις Δομές της Εκκλησίας», ενώ από ίδιους πόρους χρηματοδοτείται το δεύτερο πρόγραμμα.

Τα δύο προγράμματα πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα, το απόγευμα της Δευτέρας και της Τετάρτης.

Τον αγιασμό της έναρξης των σεμιναρίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος δεν παρέλειψε να τονίσει την ανάγκη συνεχούς κατάρτισης των κληρικών, ενώ πρώτος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Αναπληρωτής Διευθυντής του Ι.Π.Ε..

Εκτύπωση

Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...