Έναρξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως στην Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄

Στις 16/10/2019 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η έναρξη στα Οινόφυτα της Βοιωτίας του προγράμματος επιμόρφωσης για κληρικούς και λαϊκά στελέχη της Εκκλησίας που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ και του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το πρόγραμμα της φετινής επιμορφωτικής περιόδου, που υλοποιείται στη φιλόξενη αίθουσα της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β’, έχει ως αντικείμενο τα «Θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας» και εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Εμφαση στις Δομές της Εκκλησίας».

Στην εναρκτήρια συνάντηση παρευρέθη ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής διευθυντής του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., ο οποίος μετέφερε την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ενώ εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του τόσο για τους πανεπιστημαικούς καθηγητές που συνεργάζονται στα προγράμματα που υλοποιεί το Ι.Π.Ε., όσο και στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό της Βιβλιοθήκης για την άρτια διοργάνωση της καινοτόμου πρωτοβουλίας.

Ακολούθως το λόγο έλαβε ο κ. Χρ. Καρακόλης, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στο περιεχόμενο και τους στόχους του προγράμματος, ανέπτυξε το θέμα της έννοιας της βίας με βάση την Αγία Γραφή και την εκκλησιαστική γραμματεία.

Εκτύπωση
Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...