Έναρξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε, στις 25/10/2019, το πρόγραμμα επιμόρφωσης των κληρικών που υλοποιείται από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κατά την έναρξη των εργασιών του προγράμματος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε, μετέφερε την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β’, προέδρου του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την αρωγή και στήριξη προς το πρόσωπο του παρευρεθέντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ενώ έκανε μια συνοπτική παρουσίαση του περιεχομένου και των στόχων της δραστηριότητας του Ι.Π.Ε.

Η «κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική υποστήριξη των νοσούντων και των οικείων τους», αποτελεί το αντικείμενο των εργασιών του επιμορφωτικού προγράμματος, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Εμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Διά Βίου Μάθηση».

Το περιεχόμενο και οι στόχοι του προγράμματος ανέλυσε στην εναρκτήρια ομιλία του ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χριστοφόρος Χρόνης, Δρ Θεολογίας, ο οποίος στη συνέχεια ανέπτυξε την εισήγησή του που είχε ως θέμα την «φροντίδα των ασθενών στην εκκλησιαστική παράδοση». Μετά το τέλος της εισήγησης ακολούθησε γόνιμος διάλογος.

Εκτύπωση
Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...