Έναρξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019, το πρόγραμμα επιμόρφωσης κληρικών και λαϊκών στελεχών που υλοποιείται από την ακριτική Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κατά την έναρξη των εργασιών του προγράμματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός τέλεσε τον αγιασμό, τονίζοντας ακολούθως τη σημασία των επιμορφωτικών προγραμμάτων στο πλαίσιο της άσκησης του ποιμαντικού έργου. Από την πλευρά του, ο παρευρισκόμενος πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε., αφού μετέφερε την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο. Ακολούθως, έκανε μια συνοπτική ενημέρωση για το μέχρι σήμερα έργο του Ι.Π.Ε., τονίζοντας την ανταπόκριση που συναντά ο νέος θεσμός τόσο από τους αρχιερείς, όσο και από τους κληρικούς και τα λαϊκά στελέχη της Εκκλησίας.

«Η κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα του γάμου και της οικογένειας», αποτελεί το αντικείμενο των εργασιών του επιμορφωτικού προγράμματος, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Εμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Το περιεχόμενο και οι στόχοι του επιμορφωτικού προγράμματος παρουσίασε στην εισαγωγική ομιλία του ο καθηγητής κ. Κων. Σκαλτσής, πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε διεξοδικά στις «φάσεις εξέλιξης της οικογενειακής ζωής». Η δεύτερη εισήγηση που παρουσίασε ο κ. Σκαλτσής αφορούσε στη «σύγχρονη εκκλησιαστική προσέγγιση της θεολογίας του γάμου». Ακολούθησε γόνιμος διάλογος, όπου συζητήθηκαν ουσιαστικές πτυχές για ένα ζωτικής σημασίας θέμα της εποχής μας.

Πρόγραμμα επιμόρφωσης κληρικών και λαϊκών στελεχών στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου

Ρεπορτάζ Δημοτικής Τηλεόρασης Ορεστιάδας στις 5/11/2019 για το πρόγραμμα επιμόρφωσης κληρικών και λαϊκών στελεχών που υλοποιείται από την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Δημοσιεύτηκε από Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στις Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019

Εκτύπωση
Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...