Έναρξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε, στις 18 Νοεμβρίου 2019, το πρόγραμμα επιμόρφωσης κληρικών κα λαϊκών στελεχών που υλοποιείται από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το αντικείμενο του επιμορφωτικού προγάμματος έχει ως θέμα την «κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα του γάμου και της οικογένειας», το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Εμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» του Επιχειρησιακού Πρόγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Διά Βίου Μάθηση».

Το περιεχόμενο και οι στόχοι του προγράμματος παρουσίασε κατά την έναρξη των εργασιών ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βενετσιάνος, γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Α.Α.). Στη συνέχεια, ανέπτυξε την πρώτη εισήγηση που είχε ως θέμα τη «σύγχρονη εκκλησιαστική προσέγγιση της θεολογίας του γάμου». Ακολούθησε γόνιμος διάλογος πάνω σε ένα επίκαιρο, όσο και ακανθώδες πρόβλημα της εποχής μας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, σημαντικές πτυχές του αντικειμένου των εργασιών του προγράμματος θα αναλύσουν στις επόμενες συνεδρίες ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Αρίσταρχος Γκρέκας, Ε.ΔΙ.Π της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, κληρικός της Ι.Α.Α., ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Παπαποστόλου, διευθυντής της Υπηρεσίας Ψυχοκοινωνικής Αγωγής και Στήριξης του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ι.Α.Α., ο ελλογιμώτατος κ. Γεωργ. Κίσσας, Δρ φιλοσοφίας και ψυχολόγος, ο αιδεσιμώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Μαρκαντώνης, καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και υποψήφιος διδάκτωρ θεολογίας, καθώς και ο αιδεσιμώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, Δρ θεολογίας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου της Ι.Α.Α.

Την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων και την ολοκλήρωση των εργασιών του προγράμματος θα ευλογήσει ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος.

Εκτύπωση
Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...