Με αθρόα συμμετοχή ξεκίνησε το πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως

Με αθρόα συμμετοχή των κληρικών της Μητροπόλεως ξεκίνησε στις 22 Οκτωβρίου 2019, το πρόγραμμα επιμόρφωσης που υλοποιείται από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην εναρκτήρια συνάντηση απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε., ο οποίος, μετέφερε την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, Προέδρου του Ι.Π.Ε., εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την αρωγή και στήριξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ενώ έκανε μια συνοπτική αναφορά στη μέχρι σήμερα πορεία και τους στόχους του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως.

Το πρόγραμμα αφορά σε ένα καίριο ζήτημα για την Εκκλησία, την «ενορία ως κύτταρο της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικοπρονοιακής στήριξης», και εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Έμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Δυναμικού και Διά Μάθηση».

Το περιεχόμενο και οι στόχοι του προγράμματος αναλύθηκαν από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Καλλιακμάνη, καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια ο ομιλητής παρουσίασε την εισήγησή του που είχε ως θέμα: «Ο ιερέας ως εμπνευστής, σύμβουλος και ποιμένας-συνοδοιπόρος στις σύγχρονες απαιτήσεις των ενοριτών του», ενώ ακολούθησε γόνιμος διάλογος.

Εκτύπωση
Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...