Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα επιμόρφωσης κληρικών και λαϊκών στελεχών που υλοποιείται από την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι «σύγχρονες προσεγγίσεις προβλημάτων ψυχικής υγείας» αποτελεί το αντικείμενο των εργασιών του επιμορφωτικού προγράμματος, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Εμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Δυναμικού και Διά Βίου Μάθηση».

Την εναρκτήρια συνάντηση του δεύτερου τμήματος ευλόγησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος συνεχάρη για το επιτελούμενο από το Ι.Π.Ε έργο τον παρευρεθέντα πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αλεξανδράκη, αναπληρωτή διευθυντή του Ι.Π.Ε., τον οποίο παρεκάλεσε να μεταφέρει στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., τις θερμές ευχαριστίες του για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας. Από την πλευρά του, ο π. Θεολόγος μετέφερε την ευλογία του Μακαριωτάτου, συνοψίζοντας ακολούθως τη μέχρι σήμερα πορεία του επιμορφωτικού έργου που συντελείται από το Ι.Π.Ε., επισημαίνοντας την ανταπόκριση και αρωγή που συναντά από τους αρχιερείς, τους κληρικούς και τα λαϊκά στελέχη των Ιερών Μητροπόλεων.

Την εναρκτήρια εισήγηση, που είχε ως θέμα τη «φύση και τα χαρακτηριστικά των ψυχικών νοσημάτων», παρουσίασε ο κ. Βάιος Νταφούλης, Δρ Ιατρικής, διευθυντής του Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο», ενώ ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους επιμορφούμενους.

Εκτύπωση
Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...