Έναρξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως στην Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου ξεκίνησαν στις 21 Οκτωβρίου 2019 οι συναντήσεις του προγράμματος επιμόρφωσης των κληρικών που υλοποιείται από την Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η «διαχείριση προβλημάτων οικογενειακού βίου», αποτελεί το αντικείμενο του προγράμματος, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Εμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Δυναμικού και Διά Βίου Μάθηση».

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση, ο κ. Χρ. Καραγιάννης, επίκουρος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο και τους στόχους του προγράμματος. Ακολούθως, ανέπτυξε την εισήγησή του που είχε ως αντικείμενο τα «ειδικά θέματα ποιμαντικής της οικογένειας», καθώς και τις «μεταβολές στις σύγχρονες κοινωνίες, την επίδρασή τους στην οικογένεια και τις νέες μορφές της οικογένειας».

Εκτύπωση
Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...