Έναρξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ξεκίνησε, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019, το πρόγραμμα επιμόρφωσης των κληρικών που υλοποιείται από την Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Μετά την τέλεση της ακολουθίας του αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος αναφέρθηκε, για μια ακόμη φορά, στην ουσιαστική συνεισφορά των επιμορφωτικών προγραμμάτων, που αποσκοπούν στην εκκλησιαστική και εκπαιδευτική υποστήριξη της καταβαλλόμενης προσπάθειας ενίσχυσης του παρεχόμενου ποιμαντικού έργου.

Η «διαχείριση προβλημάτων οικογενειακού βίου», αποτελεί το αντικείμενο των εργασιών του προγράμματος, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Εμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Το περιεχόμενο και οι στόχοι του εκπαιδευτικού προγράμματος παρουσιάσθηκαν από τον κ. Παρ. Κουτσοβίτη, Δρ. Παιδιατρικής, παιδίατρο, ο οποίος ακολούθως ανέπτυξε την πρώτη εισήγηση, που είχε ως θέμα τις «επιπτώσεις του διαζυγίου στα μέλη της οικογένειας». Ακολούθησε γόνιμος διάλογος για ένα πρόβλημα που, όπως προκύπτει από τα στοιχεία αρκετών ερευνών, προσλαμβάνει σοβαρές διαστάσεις στην εποχή μας.

Εκτύπωση
Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...