Έναρξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως στην Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, το πρόγραμμα επιμόρφωσης κληρικών που υλοποιείται από την Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κατά την εναρκτήρια συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη της Ιερά Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, αφού ευλόγησε τη σύναξη, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., μην παραλείποντας να επισημάνει τη σημασία του επιμορφωτικού προγράμματος για τη θεωρητική και πρακτική θωράκιση που προσφέρει στην άσκηση του ποιμαντικού έργου της Εκκλησίας, ιδιαίτερα σε ακριτικές Μητροπόλεις όπου δίνουν τη μαρτυρία τους σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Η «κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα του γάμου και της οικογένειας», αποτελεί το αντικείμενο των εργασιών του προγράμματος που εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Εμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Διά Βίου Μάθηση».

Το περιεχόμενο και οι στόχοι του προγράμματος παρουσίασε ο κ. Χρήστος Καραγιάννης, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ακολούθως ανέπτυξε την πρώτη εισήγηση που είχε ως θέμα τις «φάσεις εξέλιξης της οικογενειακής ζωής». Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ των πατέρων πάνω σε πτυχές της εισήγησης.

Εκτύπωση
Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...