Έναρξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών (Ιερός Ναός Αγίας Φιλοθέης )

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε, στις 27 Ιανουαρίου 2020, το πρόγραμμα επιμόρφωσης κληρικών και λαϊκών στελεχών στον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που υλοποιείται από το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Α.Α.).

Κατά την εναρκτήρια συνεδρία, ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε., μετά την τέλεση του αγιασμού μετέφερε την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, προέδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως. Ακολούθως, έκανε μια σύντομη αναφορά στο έργο του Ι.Π.Ε., το οποίο, όπως είπε, μέσα από τη σύζευξη θεολογικού και επιστημονικού λόγου επιχειρεί να θωρακίσει μ ε πρόσθετα εφόδια την ποιμαντική δραστηριότητα κληρικών και λαϊκών στελεχών προκειμένου να ανταποκριθούν με επάρκεια στις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις.

Τα «θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοικογενειακής βίας», αποτελούν το αντικείμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Εμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Διά Βίου Μάθηση».

Οι στόχοι του επιμορφωτικού προγράμματος αναλύθηκαν από τον αιδεσιμώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Αντώνιο Καλλιγέρη, διευθυντή της Διεύθυνσης Ποιμαντικής, Γάμου και Οικογένειας του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στη συνέχεια, ο κ. Ηλίας Λιαμής, Δρ. Θεολογίας, παρουσίασε την πρώτη εισήγηση, που είχε ως θέμα την «εισαγωγή και ανάλυση της έννοιας της βίας με βάση την Αγία Γραφή και την εκκλησιαστική γραμματεία». Μετά το τέλος της εισήγησης ακολούθησε εποικοδημητικός διάλογος με τους επιμορφούμενους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, εισηγήσεις θα παρουσιάσουν επίσης η κυρία Ευφροσύνη Σπανέα, Δρ. κλινικής ψυχολογίας, η κυρία Μαρία Ξηρουχάκη, ψυχολόγος στο Ιδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι.Α.Α., η κυρία Ελένη Κασσελούρη, Δρ. Θεολογίας, υπεύθυνη σπουδών και έρευνας στο Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Θεσσαλονίκης, η κυρία Ζαχαρούλα Γκριέλα, δικηγόρος παρ. Αρείω Πάγω, και ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης, ο οποίος θα κάνει και την αξιολόγηση του επιμορφωτικού προγράμματος.

Εκτύπωση

Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...