Έναρξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών (Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών)

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε, στις 10 Φεβρουαρίου 2020, το πρόγραμμα επιμόρφωσης κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας που υλοποιείται από Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών (Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών) σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Α.Α.).

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα έχει ως τίτλο «εκπαίδευση στη διαχείριση κοινωνικοπρονοιακών ζητημάτων αιχμής» και εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Εμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Διά Βίου Μάθηση».

Κατά την εναρκτήρια συνεδρία μίλησε εκ μέρους του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως ο κ. Γρηγόριος Σαχίνογλου, ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά τους στόχους και το έργο που επιτελείται από το Ι.Π.Ε. Ακολούθως, ο αιδεσιμώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Χαβάτζας, γενικός διευθυντής Χριστιανικής Αλληλεγγύης-Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι.Α.Α., παρουσίασε την πρώτη εισήγηση που είχε ως θέμα τις «σύγχρονες εκρηκτικές ανάγκες κοινωνικής προσφοράς». Ο αιδεσιμώτατος επικέντρωσε την προσοχή του στις πολλαπλές πτυχές και παρενέργειες της οικονομικής κρίσης, τις επιτακτικού χαρακτήρα ανάγκες που αυτή δημιούργησε και την αντιμετώπιση από πλευράς Εκκλησίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καταθέτοντας παραδείγματα από την καθημερινή ποιμαντική δραστηριότητα. Μετά το τέλος της εισήγησης ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, όπου αναφέρθηκαν ιδέες, προτάσεις και παραδείγματα, με ιδιαίτερη έμφαση στα θετικά αποτελέσματα από την αξιοποίηση του εθελοντισμού.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, εισηγήσεις θα παρουσιάσουν επίσης ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Χερουβείμ Μουστάκας, γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Πρόνοιας και Ευποιίας, η κυρία Ελένη Νασέλου, κοινωνική λειτουργός του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο κ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης, Δρ. Θεολογίας, διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Ι.Α.Α.και του Κέντρου Παιδείας και Εθελοντισμού, ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Φαρμάκης, Δρ. Θεολογίας διευθυντής της Ε.Κ.Υ.Ο. και του Ιδρύματος Μαρίας Κόκκορη, και ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Ορφανουδάκης, διευθυντής της Στέγης Κατακοίτων Γερόντων.

sdr

sdr

Εκτύπωση
Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...