Έναρξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών (Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ψυχικού)

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε, στις 28 Ιανουαρίου 2020, το πρόγραμμα επιμόρφωσης κληρικών και λαϊκών στελεχών στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ψυχικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που υλοποιείται από το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Α.Α.).

Κατά την εναρκτήρια συνεδρία ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Μιχαήλ Σταθάκης τέλεσε τον αγιασμό, ενώ ακολούθως προλόγισε τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αλεξανδράκη, αναπληρωτή διευθυντή του Ι.Π.Ε. Ο π. Θεολόγος, αφού μετέφερε την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, προέδρου του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., έκανε μια σύντομη αναφορά στο σκοπό και τους στόχους του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως, που εξυπηρετούνται μέσα από την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Προγράμματα υποστηρικτικά της ενοριακής και όχι μόνο ποιμαντικής δραστηριότητας, που επιχειρούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τα προβλήματα που αναδύονται στη σύγχρονη κοινωνία και ιδιαίτερα στις μεταλλαγές που έχει επιφέρει η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών.

Η «ενορία ως κύτταρο της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικοπρονοιακής στήριξης», αποτελεί το αντικείμενο του προγράμματος, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Εμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Διά Βίου Μάθηση».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, εισηγήσεις θα παρουσιάσουν ο αιδεσιμώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Χριστοδούλου, απόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο αιδεσιμώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Χαβάτζας, γενικός διευθυντής του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Χριστιανικής Αλληλεγγύης, ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Παπαποστόλου, διευθυντής της Υπηρεσίας Ψυχοκοινωνικής Αγωγής και Στήριξης του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ι.Α.Α., ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Συμεών Αυγουστάκης, υποψήφιος διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), και ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Παπαθωμάς, καθηγητής Κανονικού Δικαίου του Τμήματος Θεολογίας της θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Εκτύπωση
Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...