Έναρξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ηλιουπόλεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε, στις 9 Μαρτίου, το πρόγραμμα επιμόρφωσης κληρικών και λαϊκών στελεχών του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ηλιουπόλεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που υλοποιείται από το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.).

Στην εναρκτήρια συνεδρία παρέστη ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε., ο οποίος μετέφερε την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, προέδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως. Ακολούθως, παρουσίασε σε συνοπτική μορφή το έργο και τα θετικότατα αποτελέσματα από τη δραστηριότητα του Ι.Π.Ε., η οποία πρόκειται να ενισχυθεί με τη νέα σειρά προγραμμάτων που πρόκειται να υλοποιηθούν στο εγγύς μέλλον.

Η «διαχείριση προβλημάτων οικογενειακού βίου» αποτελεί το αντικείμενο του πργράμματος, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Εμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Διά Βίου Μάθηση».

«Ειδικά θέματα ποιμαντικής της οικογένειας – Οι μεταβολές στις σύγχρονες κοινωνίες και η επίδρασή τους στην οικογένεια – Νέες μορφές οικογένειας», ήταν το αντικείμενο της πρώτης εισήγησης που παρουσίασε ο κ. Θωμάς Ιωαννίδης, αναπληρωτής καθηγητής θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά το τέλος της εισήγησης ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους συμμετέχοντες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, εισηγήσεις θα παρουσιάσουν επίσης η κυρία Μαρία Γαλάνη, κοινωνιολόγος, κοινωνική λειτουργός του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο κ. Δημ. Μητάκος, Δρ. Παιδαγωγικών, εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η κυρία Φωτεινή Αζναουρίδου, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου προσχολικής αγωγής, η κυρία Ελένη Σοφιανίδου-Μακρή, Δρ. Ψυχολογίας, ψυχολόγος στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας και ο αιδεσιμώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Χριστοδούλου, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού.

Εκτύπωση
Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...