Έναρξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως, στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε, στις 28 Ιανουαρίου 2020, το νέο πρόγραμμα επιμόρφωσης κληρικών και λαϊκών στελεχών στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, που υλοποιείται από το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κατά την εναρκτήρια συνεδρία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, αφού τέλεσε τον αγιασμό, αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους κληρικούς και τα λαϊκά στελέχη στην προσπάθεια έγκυρης ενημέρωσης πάνω στα σύγχρονα προβλήματα και τη βοήθεια που παρέχεται στην άσκηση του ποιμαντικού έργου της Εκκλησίας.

Η «κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική υποστήριξη σε προβλήματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας», αποτελεί το αντικείμενο του επιμορφωτικού προγράμματος, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ιακανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Εμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Διά Βίου Μάθηση».

Το περιεχόμενο και οι στόχοι του προγράμματος παρουσίασε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χριστόφορος Χρόνης, Δρ. θεολογίας, εφημέριος της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο οποίος ακολούθως ανέπτυξε το θέμα της πρώτης εισήγησης που είχε ως αντικείμενο τη «συγκρότηση της ταυτότητας του παιδιού εντός της γονεϊκής σχέσης». Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους επιμορφούμενους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με θέρμη διατυπώνοντας ουσιαστικούς προβληματισμούς για το ζωτικής σημασίας θέμα της εισήγησης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, εισηγήσεις θα παρουσιάσουν ακόμη ο πρωτοπρεσβύτερος π. Δημ. Κεσκίνης, Δρ. Θεολογίας, πτυχιούχος ιστορίας και εθνολογίας, η κυρία Μαρία Ράντζου, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Λαφτσής, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, θεολόγος, Δρ. Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης, Post doct, Phd, med, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκτύπωση
Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...