Έναρξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως, στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε, στις 10 Φεβρουαρίου 2020, το πρόγραμμα επιμόρφωσης κληρικών που υλοποιείται από την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κατά την εναρκτήρια συνεδρία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων αφού τέλεσε τον αγιασμό εξέφρασε για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε. Ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλεται από το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οποίου αποτελούν πολύτιμα, πρόσθετα εφόδια στην ενίσχυση της κατάρτισης των κληρικών, τονίζοντας την ανάγκη επέκτασης της συνεργασίας.

Από την πλευρά του, ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε., αφού μετέφερε την ευλογία και τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, αναφέρθηκε στα θετικότατα αποτελέσματα που έχουν τα επιμορφωτικά προγράμματα, όπως προκύπτει από τη θερμή ανταπόκριση και την αγαστή συνεργασία με όλες τις Ιερές Μητροπόλεις. Εδωσε δε ιδιαίτερη έμφαση στο νευραλγικής σημασίας πρόγραμμα που υλοποιείται στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, που έχει ως θέμα την ενορία, τον πυρήνα της τοπικής ποιμαντικής δραστηριότητας.

Η «ενορία ως κύτταρο της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικοπρονοιακής στήριξης», αποτελεί το αντικείμενο του προγράμματος, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανονοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Εμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Διά Βίου Μάθηση».

Την πρώτη εισήγηση, που είχε ως θέμα «η ενορία ως χώρος κοινωνικοποίησης και ευαισθητοποίησης των παιδιών και των εφήβων», παρουσίασε ο κ. Ιωάννης Μεθυμάκης, φιλόλογος, διοικητικός υπάλληλος της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Τις επόμενες εισηγήσεις θα παρουσιάσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο κ. Γκάρο Εσαγιάν, Δρ. Ιατρικής, επιστημονικός διευθυντής Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Ιατρίδης, Δρ. Νομικής, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος θεολογίας, γραμματέας της Ιεράς Μητρόπολης μαρωνείας και Κομοτηνής και ο αιδεσιμώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, καθηγητής θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εκτύπωση
Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...