Έναρξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως, στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε, στις 18 Φεβρουαρίου 2020, το πρόγραμμα επιμόρφωσης κληρικών που υλοποιείται από την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Α.Α.).

Κατά την εναρκτήρια συνεδρία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης τέλεσε τον αγιασμό και ακολούθως εξέφρασε τις ευχές και ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημασία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη βελτίωση της θεολογικής κατάρτισης των κληρικών και τη θωράκιση της ποιμαντικής τους δραστηριότητας κατά την καθημερινή, πρακτική άσκηση της διακονίας τους.

Από την πλευρά του, ο παριστάμενος πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε., μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ενώ ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για τη διαρκή υποστήριξη του έργου που επιτελείται από το Ι.Π.Ε. και τους συντελεστές, συντονιστές και καθηγητές, για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση της προσπάθειας. Στη συνέχεια, μίλησε για τη μέχρι σήμερα πορεία του Ι.Π.Ε και τον εμπλουτισμό της δραστηριότητάς του με νέα επιμορφωτικά προγράμματα κατά το προσεχές διάστημα.

«Η ενορία ως κύτταρο της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικοπρονοιακής στήριξης», αποτελεί το αντικείμενο του προγράμματος, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Εμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Διά Βίου Μάθηση».

Οι «ενοριακές δράσεις για τη σύγχρονη οικογένεια-μοιραζόμενοι, εμπειρίες, λάθη και όνειρα», ήταν το αντικείμενο της πρώτης εισήγησης που παρουσίασε ο κ. Τρυφ. Τσομπάνης, επίκουρος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους επιμορφούμενους κληρικούς.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, εισηγήσεις θα παρουσιάσουν επίσης ο αιδεσιμώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Γκίκας, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., ο κ. Κωστ. Κωτσιόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής του Α.Π.Θ., ο αιδεσιμώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ και ο κ. Κωνστ. Υφαντής, αναπληρωτής καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εκτύπωση
Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...