Έναρξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως, στην Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε, στις 17 Φεβρουαρίου 2020, το πρόγραμμα επιμόρφωσης κληρικών που υλοποιείται από την Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Α.Α.).

Την εναρκτήρια συνεδρία ευλόγησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, αναπληρωτής πρόεδρος του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, προέδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως, ενώ εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον οικείο ποιμενάρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο για την αρωγή και στήριξη στο έργο που επιτελείται από το Ι.Π.Ε.

Ανταποδίδοντας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, τονίζοντας τη σημασία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της ποιμαντικής δραστηριότητας.

Η «κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα πένθους», αποτελεί το αντικείμενο του προγράμματος, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Εμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Διά Βίου Μάθηση».

Στην εισήγησή του o πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος μίλησε την «ποιμαντική και ψυχολογική υποστήριξη της χηρείας», αντλώντας χαρακτηριστικά παραδείγματα από την καθημερινή ποιμαντική δραστηριότητα. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους επιμορφούμενους κληρικούς, οι οποίοι διατύπωσαν προβληματισμούς και απόψεις, αντλώντας από τις προσωπικές τους βιωματικές εμπειρίες.

Εισηγήσεις θα παρουσιάσουν ακόμη ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Γεωργίου, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Μεγάρων και Σαλαμίνος, ο αιδεσιμώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, Δρ. Θεολογίας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου της Ι.Α.Α. και ο κ. Κωνστ. Κορναράκης, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκτύπωση
Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...