Έναρξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών (Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μοσχάτο)

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε, στις 26 Ιανουαρίου 2020, το πρόγραμμα επιμόρφωσης κληρικών και λαϊκών στελεχών στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος που υλοποιείται από το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κατά την εναρκτήρια συνεδρία ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε., μετέφερε την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, προέδρου του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε. Ακολούθως, παρουσίασε σε συνοπτική μορφή το εκπαιδευτικό έργο του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως, καθώς επίσης και το σχεδιασμό για την επέκταση και τον εμπλουτισμό των προγραμμάτων που πρόκειται να υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.

Η «κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική υποστήριξη σε προβλήματα της παιδικής και της εφηβικής ηλικίας», αποτελεί το αντικείμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Εμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Διά Βίου Μάθηση».

Την πρώτη εισήγηση που είχε ως θέμα τα «ψυχολογικά και αναπτυξιακά προβλήματα της εφηβείας», παρουσίασε ο κ. Γεώργιος Κίσσας, ψυχολόγος, ο οποίος προηγουμένως ανφέρθηκε στους στόχους και το περιεχόμενο του προγράμματος. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με ουσιαστικές παρεμβάσεις από τους επιμορφούμενους.

Εισηγήσεις πρόκειται να παρουσιάσουν επίσης ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Καλλιγέρης, εκπαιδευτικός-θεολόγος, διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής, Γάμου και Οικογένειας του Ιδρύματος Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η κυρία Μαρία-Ειρήνη Ξηρουχάκη, ψυχολόγος στο Ιδρυμα Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο κ. Γρηγόριος Βασιλειάδης, δρ. Ψυχολογίας, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, ο κ. Ηλίας Λιαμής, Δρ. Θεολογίας, εκπαιδευτικός και ο κ. Δημ. Αναγνωστόπουλος, καθηγητής παιδοψυχιατρικής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εκτύπωση
Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...