Η Ημερίδα λήξης του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αφορμή την ολοκλήρωση των προγραμμάτων Διά Βίου Εκπαίδευσης των Κληρικών και Λαϊκών Στελεχών της Εκκλησίας, οργάνωσε Ημερίδα Ενημέρωσης, η οποία πραγματοποίθηκε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 6μ.μ. στην Κεντρική Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8).

Τα Προγράμματα Διά Βίου Εκπαίδευσης που υλοποιεί το Ι.Π.Ε. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για παροχή υψηλού επιπέδου επιμόρφωσης στους κληρικούς και τα λαϊκά στελέχη της Εκκλησίας. Στους συμμετέχοντες στα Πιστοποιημένα Προγράμματα χορηγείται, έπειτα από επιτυχή συμμετοχή στη διαδικασία πιστοποίησης, Βεβαίωση πιστοποιημένης επιμόρφωσης (με μοριοδότηση) με βάση το ισχύον Σύστημα Πιστοποίησης Επιμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων.

Η πρώτη πιλοτική φάση των Προγραμμάτων εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Εκπαίδευσης για την Ανάπτυξη των Κοινωνικών Δεξιοτήτων των Κληρικών και Λαϊκών Στελεχών της Εκκλησίας του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Στη διάρκεια της Ημερίδας ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε, πρωτοπρ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, αναπληρωτής καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α, αναφέρθηκε στο εκκλησιολογικό πλαίσιο της «Διά Βίου Ποιμαντικής Επιμόρφωσης», ενώ ακολούθως ο επιστημονικός σύμβουλος του Ιδρύματος, κ. Κωνσταντίνος Καλτσάς, παρουσίασε τα αποτελέσματα από την υλοποίηση της Πράξης και τις ευοίωνες προοπτικές που ανοίγονται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης, διετούς διάρκειας, πιλοτικής φάσης.

Εκτός από τα Προγράμματα Επιμόρφωσης, που χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς και εκκλησιαστικούς πόρους, το Ι.Π.Ε. έχει προχωρήσει με ιδιαίτερη επιτυχία και στην οργάνωση Εργαστηρίων-Πρακτικών Ασκήσεων. Συνολικά, μέχρι σήμερα, στα δέκα (10) Πιστοποιημένα Προγράμματα και στα (έξι) Εργαστήρια, οι συμμετέχοντες πλησίασαν τον αριθμό των 3.000.

Το βίντεο της ημερίδας

Τα προγράμματα του Ι.Π.Ε. έχουν ήδη αξιοποιήσει 26 Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίες έχουν συνάψει Σύμφωνα Συνεργασίας, καθώς και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, οι Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Κρήτης, οι Ιερές Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου και της Πατριαρχικής Εξαρχίας της Πάτμου μέσω της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. Σύντομα αναμένεται να διευρυνθεί ο αριθμός των Ιερών Μητροπόλεων που έχουν υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας με το Ίδρυμα, το οποίο επιχειρεί να εμπλουτίσει με νέα μαθησιακά εφόδια κληρικούς και λαϊκούς, απαραίτητα εργαλεία αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων και προσκλήσεων.

Εκτύπωση
Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...